Головна
Контакти
Мапа сайту
ua
ru
en
de
Про нас
Номери
Контакти
Галерея
Кафе-бар
Новини

Новини

В ресторані готелю «Магнат» в Мукачеві, відтепер можна скуштувати справжній гуцульський банош!

2013-12-09

 В ресторані готелю «Магнат» в Мукачеві, відтепер можна скуштувати справжній гуцульський банош!

  Банош – це традиційне гуцульське блюдо, яке представляє собою кукурудзяну кашу, зварену на сметані. Із давніх часів банош був звичною пастушою стравою. Назва «Банош», по легенді походить від імені газди (господаря), який сам вперше приготував цю кашу. Подають банош традиційно зі шкварками і бринзою, або з білими грибами. Банош споконвіку вважався повсякденною  їжею гуцул, адже інгредієнти для приготування завжди були в наявності. Найсмачніший  банош можна скуштувати тільки в Карпатах,  адже тут його готують зі сметании з овечого молока та із натуральної овечої бринзи.

   В Закарпатській області це блюдо настільки популярне, що тут щорічно проводять фестивалі в його честь.  

  Як і багато інших національних страв, приготування баноша має свої секрети, наприклад  для правильного приготування кашу потрібно помішувати тільки в одну сторону і тільки дерев’яною ложкою.

 Це смачнюче закарпатське блюдо, хоча б раз в житті має спробувати кожний! Тому, завітайте доресторану готелю «Магнат», що в місті Мукачеві  та спробуйте справжній гуцульський банош, приготований за стародавнім рецептом закарпатських пастухів.


Бар
     
   
     
Кафе
     
   
     
Номери
     
   
     
GISMETEO: Погода по г.Мукачево
© 2010-2018 Готель Отель Мукачево Гостиница
тел.факс: +38 (03131) 3-90-39
моб.тел: +38-050-372-62-61
Кафе-бар: +38 (03131) 5-15-51
Alexander Dudinets design, development and support, @macik.